5. Zimní Karaoke party (2016)

Zimní Karaoke party 2016 - banner
Zimní Karaoke party 2016

Již po páté se před Vánoci uskutečnila tradiční Zimní Karaoke party, která tak završila celý rok 2016 u bronies z České a Slovenské republiky. Hodinu před polednem se otevřely dveře do sálu, kde bylo vše připravené tak, aby si každý návštěvník mohl užít pravou předvánoční atmosféru spojenou s poníky.

Malé výročí aneb pět let společně

Letos jsme v sále provedli pár úprav, a tak se vylepšený bar stal pro mnohé velmi vítaným místem. Tam se podávalo nejen klasické pití, ale i zvláště zajímavé drinky, které si našly své oblíbence z řad dospělých bronies. Samozřejmě nechyběla ani tradiční čokoládová fontána, bez které by to snad už ani nebylo ono.

Po společném uvítání se před pódiem na všechny zúčastněné usmívalo překvapení v podobě dvou nádherných dortů s logem CZ/SK bronies. Pětiletka se prostě musí nějak oslavit, a kdo jiný by měl rozkrojit dort, než dva hlavní broníci a admini CzAdamV a Flaiming, kteří stráží naše fórum už takovou dlouhou dobu. Každý si pak mohl vzít kousek a ochutnat umění Jamisovy sestry, která je vynikající cukrářkou.

Zábava ve všech podobách – stejně jako každý rok

Nejen v místnosti v prvním patře se ozýval zpěv z karaoke: každý si mohl zkusit zazpívat přímo svoji vybranou písničku i přímo na hlavním pódiu. Dalším lákadlem byl RockBand a od Xsofta dovezená hudební hra Jubeat, jež je domovem v dalekém Japonsku.

Teprve potom, co akce byla v plném proudu, se ukázalo, kolik bronies přišlo s cosplayem poníků, či jiných svých oblíbených hrdinů. Od těch nejjednodušších, až po ty, které by mohly s přehledem jít na nějakou soutěž. Tím se atmosféra celého dne, zvedla ještě o stupínek výš. Zvláště, když se mezi námi objevily dva fursuity: WaderFox s Libuší a Icazo s Littlepip. Jako by ty cosplaye a fursuity, přinesly pěkné vzpomínky z velkých bronyconů za uplynulý rok.

V další části programu nám Frolda, jakožto člen společnosti Fénix ProDabing, předvedl, jak namluvit postavy poníků do jedné poníkovské parodie na způsob Jurského parku. Po něm přišli na řadu Fang, Black Noodles, Coldfire a TjSnake, kteří přednášeli o své návštěvě na BronyConu a TrotConu za velkou louží – v USA.

Vánoční nadílka, společná fotka a všeobecná pohoda

Mezitím se už v zákulisí připravoval všemi námi oblíbený Santa Pajzl, který si vzal na starost obdarovat hodné broníky. Pod vánočním stromečkem se sešlo mnoho dárečků, od kreseb přes perníkovou Pinkie a další dárky co si pak našly své nové majitele. Celé to fungovalo stejně jako předchozí ročníky, kdy každý, kdo chtěl darovat dárek, jej dal pod stromeček a do krabičky vhodil svoje jméno nebo nick. Losování pak probíhalo tak, že Santa Pajzl vylosoval jmenovku z krabičky a jeho pomocník vybral náhodně dáreček z pod stromečku.

O hromadné foto jsem se pak postaral já, BlueStorm. Sice bylo trochu obtížnější rozestavit tolik lidí, aby všichni byli na fotce, ale i to se zvládlo.

Bylo krásně vidět, že i po letech se najde mnoho bronies, co si chtějí užít příjemnou atmosféru ve společenství poníků a dobré pohody. Vlastně celé Zimní Karaoke se neslo v pohodovém duchu a za to je potřeba poděkovat všem organizátorům, kteří se na celém dni podíleli. I takovou akci, na které se sešlo 160 lidí je potřeba ohlídat a bez mnoha obětavých lidí by to prostě nešlo.

Nezbývá tedy, než se těšit na další setkání v roce 2017 a opět si užívat magické přátelství mezi bronies a poníky!

Videa

Záznam programu v hlavním sále

Záznamy programu pořídil a zpracoval Fang – videa z hlavního programu Zimní Karaoke party 2016 najdete také v playlistu na jeho YT kanálu.

Z příprav a průběhu srazu

Videa od účastníků i organizátorů a sestřih celé akce.

Fotogalerie

Průvodní informace k akci najdete v příspěvku 5. Zimní Karaoke party (2016).

Od oficiálních fotografů

Od návštěvníků a hostů

Výběr fotek

Autoři fotek ve výběru: Michy, BlueStorm

« z 7 »