Zimní Karaoke party 2017 – reportáž

Zimní Karaoke party 2017 - společná fotka

Šestý ročník Zimní Karaoke party je za námi. Od skromných začátků v roce 2012, se tato nejdéle běžící akce CZ/SK bronies fandomu rozvinula v každoroční předvánoční setkání, kterému už by se dalo říkat jednodenní con se vším, co k zábavě s poníky patří. V předvánoční náladě se zde každý rok setkávají desítky bronies z Čech i Slovenska a v posledních letech také naši kamarádi ze zahraničí.

Akce je vhodná pro každého: ať už se chcete potkat se svými přáteli z Czequestrie či jiných conů, nebo se naopak poprvé podívat, jak taková bronies akce se vší tematickou zábavou vypadá. Na Zimní Karaoke party je vcelku jedno, zda si zazpíváte My Little Karaoke, zúčastníte se vánoční nadílky, budete kreslit, nebo se jen tak rozhlížet okolo a užívat si atmosféru společných Vánoc – důležité je, že jsme všichni pohromadě a na chvíli necháváme okolní svět venku.

Pre-party

Protože mnohým z nás jeden den programu prostě nestačí (když už je ta příležitost), scházíme se ještě večer předem na pre-párty. Původně to byla taktéž akce pro pár lidí, která se rychle rozrostla na pár desítek účastníků a v tomto trendu pokračuje dodnes.

V praxi je to velmi jednoduché – zamluvíme si pro sebe restauraci, kam se všichni pohodlně vejdeme, načež celý páteční večer před samotným srazem strávíme společně nad dobrým jídlem, pitím a probíráním toho, co se za poslední rok událo. Moc u toho ale neponocujeme, neboť od rána nás čeká nabitý program.

Program na celý den – začínáme

Od nás jedenácté dopolední do desáté večerní probíhal program Zimního Karaoke v Sokolovně Řepy. Abychom se stihli také zastavit, najíst a pozdravit své přátele, jsou do programu vloženy půlhodinové mezery. Celý den se zdá jako spousta času, ale když si život užíváte, všechno najednou běží rychleji – stejně je tomu i na Zimní Karaoke party.

Po uvítací ceremonii proběhlo jako první volné zpívání My Little Karaoke na pódiu – pro ty, kteří chtěli svůj um ukázat širokému publiku. Pokud někdo neměl rád davy, nebo vystupování, druhé My Little Karaoke (až pro čtyři zpívající zároveň) běželo celou dobu konání akce v salónku a byl o něj tradičně velký zájem.

Po zpěvu přišla na řadu Vánoční nadílka: každý, kdo chtěl dát dárek, jej v průběhu večera položil pod stromek na pódiu a do připravené krabičky vhodil lístek se svým jménem. Během nadílky pak Santa-Pajzlův pomocník vybral náhodně zpod stromečku dárek, ke kterému bylo náhodně vylosováno jméno. Dostalo se tak po jednom dárku na každého, kdo se nadílky zúčastnil.

Premiérové promítání a něco navíc

V posledních letech se stalo tradicí, že se na Zimním Karaoke koná premiéra některého fanouškovského díla v českém dabingu, který připravilo studio Fénix ProDabing. Ani letos tomu nebylo jinak, a tak po nadílce následovalo promítání fanouškovské epizody Dvojitý duhotřesk (v originále Double Rainboom).

Rok 2017 byl pro CZ/SK brony fandom výjimečný: konala se v pořadí třetí a do dnešní doby nejúspěšnější Czequestrie, která přilákala do Prahy stovky návštěvníků z celé Evropy. Honzdir a natáčecí tým z EP!C TV se také zúčastnili a připravili velmi pěknou reportáž z Czequestrie 2017, jejíž premiéra proběhla právě na Zimním Karaoke, jen pár měsíců po conu.

A nebyla by to akce pořádaná námi, kdyby se neobjevilo něco, co publikum nečeká: nutno říct, že velmi často se o nečekaná překvapení postará xsoft, který rozhodně dostál své pověsti šprýmaře, filmaře i pracanta, kterého jen tak něco nezastaví. Zimní Karaoke 2017 tak hostilo premiéru třetího dílu brony fanfilmu z jeho produkce s názvem Der Schmetterling III. – Rainbow Alert (trailery a předchozí díly najdete na xsoftových stránkách http://movie.powerponies.cz/). Za zmínku stojí, že mnohé záběry byly natáčeny přímo na probíhajícím Zimním Karaoke, a film samotný tak byl dokončen jen chvíli před vlastní premiérou.

Nejen hlavním programem živ je fanoušek

Během večera proběhla též v rámci workshopů soutěž ve zdobení perníčků – výhercům gratulujeme a vzkazujeme, že jejich díla nejen hezky vypadala, ale po skončení soutěže také dobře chutnala 🙂

Po celou dobu běžel také doprovodný program: prodejci nabízeli svá díla, v hlavním sále stál stůl s kreslícími potřebami pro každého, nedaleko bar pro lehké občerstvení a v dalších místnostech běžely také hudební hry Trotmania (MLP verze taneční hry DDR) a My Little Rockband. Nelze opomenout ani hru “Obejmi svého poníka” s QR kódy ukrytými po celých prostorách Zimního Karaoke.

A na úplný závěr ještě společné focení, následované společným zpěvem “It’s a pony kind of Christmas” jehož text – aby jej měl každý účastník po ruce – je vytištěn na zadní straně brožury s programem. S přáním v klidu prožitých Vánoc jsme se nakonec rozloučili a vyrazili domů.

Těšíme se na shledanou příští rok, nebo i dříve na dalších setkáních a conech!

Videa

Záznamy z celé akce pořídil a zpracoval Fang – všechna videa ze Zimní Karaoke party 2017 najdete také v playlistu na jeho YT kanálu.

Fotogalerie

Průvodní informace k akci najdete v příspěvku 6. Zimní Karaoke party (2017).

Od oficiálních fotografů

Od návštěvníků a hostů

Výběr fotek

Autoři fotek ve výběru: Michy, NitramBro, Jamis, Fang

« z 3 »